Slik får du Google Analytics-statistikk inn på bloggen din

Hvis du har en Google Analytics-konto du administrerer fra før, kan du hoppe videre til punkt 3.

  1. Lag en gmail-konto hvis du ikke allerede har dette. Det gjør du via denne linken:

https://accounts.google.com/signup/v2/webcreateaccount?hl=en&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=SignUp

  1. Gå deretter hit https://analytics.google.com/analytics/web/ og klikk den store grå “Signup-knappen” til høyre. På neste side fyller du inn bloggadressen din i alle feltene som kommer opp. Guiden veileder deg slik at du får satt opp en Google Analytics-konto knyttet til bloggen. Slik ser dette ut:

Trykk nederst her på «get tracking ID». I neste vindu velger du «Norway», krysser ok i de to rutene, og deretter «I accept».

3. Så går du til kontrollpanelet ditt og finner ruten for Google Analytics. Her står det «autorize plugin». Ser du den ikke der, vil det stå «Google Analytics» nederst i venstre marg i kontrollpanelet, og du vil da få opp muligheten til å «autorize plugin». Klikk på knappen.

 

4. På neste side får du opp et skjermbilde som ber deg om å «get access code». Klikk der.

5. Du får nå beskjed om å logge inn på Google Analytics. Velg kontoen du vil logge inn med og logg deg inn. (Sørg for at du er logget inn med den kontoen som er knyttet til Analytics).

6. Nå får du opp en kode (koden er forskjellig fra hver enkelt blogger, og den på skjermbildet er kun et eksempel). Det står «app», men du kan lime den rett inn i nettleseren.

7. Kopier koden inn i WordPress i feltet der det står «access code». Trykk «save access code».

8. Google Analytics er nå i kontrollpanelet ditt. De første 12-24 timene vil det se slik ut, men etter det begynner trafikken å telle, og det dukker opp grafer her. Du kan deretter trykke deg rundt i denne ruta for å se detaljer om lesertallene dine.