Guide: Sånn tjener du penger på din blogg med Metapic

Det finnes mange ulike måter å tjene penger på sin blogg. En av de store inntektskildene for mange influencers er gjennom klikk med Metapic. Johanna fra Metapic avslører sine eksperttips på hvordan du tjener så mye som mulig med Metapics lenker og verktøy. Å jobbe med klikk (også betegnet som adlinks, affiliate- eller annonselenker) er en veldig fleksibelt måte for det å tjenes penger på din blogg eller sosiale media. Du velger helt selv hvilke produkter du vil tipse og eller vise frem, samt hvilke butikker du vil jobbe med. I motsetning til samarbeid med fast betalende kan du lenke til produkter som passer din hverdag og ditt lit ellers. 

Oppdatert info:

(Scroll til neste overskrift for installasjon og førstegangsbruk av Metapic).

Metapic-provisjonsprosent

Fra og med nå vil vi gå helt over til en provisjonsbasert modell i stedet for klikkbasert modell. Vi ser en tydelig trend der flere influencere skaper større ordreverdi til butikkene, og da har vi etterspurt provisjon i stedet for kroner per klikk. Du som influencer kan tjene en god sum på hver lenke gjennom å skape inspirerende og selgende innhold som leder til konverteringer. Dette gir også oss mulighet til å løfte deg frem for flere butikker og vise til at du konverterer veldig bra. Det kan gi deg enda bedre provisjon, og kanskje et tettere samarbeid i form av produkttester og lignende. Vi ser frem mot denne endringen, og vi tror virkelig at dette kommer til å gi deg enda bedre inntjening i fremtiden.

Rent praktisk vil du inne på statistikkoversikten se en ”Comission Breakdown”. Der kan du enkelt se hvor mye du har skapt av omsetning per lenke. Hvis du for eksempel har 10% provisjon hos en butikk og du har skapt omsetning for 8.000 kr, så får du utbetalt 800 kr i provisjon. Vi har heller ikke noe tak på provisjonsutbetalinger, så her kan du få ubegrenset i provisjon på en lenke😊

Når man får betalt i provisjon, så kan det ta litt lenger tid til man får sin utbetaling, da butikken må godkjenne alle transaksjoner først. Derfor kan det innimellom stå ”pending earning” hvilket betyr at salget er gjennomført, men må bare godkjennes først. Når transaksjonen er godkjent vil det stå ”approved”. Da vet du at salget er godkjent og er nå klart for utbetaling på neste månedsoppgjør.

Kontakt oss dersom du har noen spørsmål.

Sånn bruker du Metapic:

Metapic er et verktøy som du bruker for å skape produktlenker og inspirerende billedcollage. Du må gå via metapic sin egen side for å lage collager.

  1. Du loggar in på app.metapic.com.
  2. Väl inne ser du alla butiker och deras ersättning.
  3. Klicka på en butik för att komma till deras hemsida.
  4. Välj ut den produkten du vill tipsa dina följare om.
  5. Kopiera länken och klistra in i app.metapic.comunder ”create your link”
  6. Kopiera den nya länken och klistra in i dina kanaler! Alla unika klick som göra på länken får du ersättning för.

Du kan skapa så många länkar du vill och posta så ofta du vill!

 

Først må du aktivere Metapic

For å aktivere Metapic, så er det bare å klikke på “Metapic” i menyen til venstre inne i WordPress. Deretter velger du “Create account”.

Sånn virker Metapic

En butikk betaler en viss sum hver gang noen klikker på en lenke som leder til deres butikk. Klikket leder forhåpentligvis til en salg og på den måten tjener butikken penger. Der får også markedsføring gjennom synlighet i dine kanaler. Det finnes noen regler som er viktige å følge når man jobber med affiliate-/annonselenker, les mer om de her (svensk).

 

Fordeler med å lage collage med Metapic

1. Du sparer tid

Du lærer deg snabbt hvordan du bruker vektøyet og sparer i snitt 80% av din tid gjennom å skape collage i Metapic sammenlignet med feks Adobe Photoshop eller lignende.

2. Collagen blir klikkbare

Utover den tiden du sparer, så blir resultatet et interaktivt collage der alle produktbilder er klikkbare. Dette innbærer at jeg som leser mye enklere kan skille ut det produkt jeg faktisk er interessert i.

3. Samlede lenkter gir bra oversikt

Samlede lenker til alle produkter havner automatisk under collaget og du kan selv endre navn på produktlenkene. Feks “blomstrete kjole” eller “veske fra Moschino”. Tips: Bland gjerne produkter fra flere ulike butikker. Det ser vi som regel gir best betalt.

Johannas beste til hvordan du får mest mulig ut av Metapic

1. Benytt fleksibiliteten

Dersom du har klær eller produkter du fått gjennom fast betalende samarbeid, kan du fortsette å tjene penger på å vise opp disse produkter langt etter at samarbeidet er over. Du velger selv hva du vil vise frem/lenke til og når. Det gjør at du kan tilpasse de produkter du lenker til etter dit liv ellers, hvilket gir en stor fleksibilitet, samt gjør at du kan tjene penger uten at det oppfattes som reklame i leserenes øyne.

2. Vis frem saker du har hjemme

Du trenger ikke å finne opp hjulet hver gang du skal gjøre et innlegg med affiliate lenker. Du kan vise frem/fortelle om samme produkter om og om igjen med litt mellomrom. Produkter som fått mangle likes tidligere, vil sannsynligvis får mange likes på ny. Ting i hjemmet ditt – kanskje en lysstake du elsker, fint fint fat du ofte serverer mat på, dine sminke/hårprodukter og så klart dine favorittplagg.

3. Bruk egne bilder

Hvis du selv eier et produkt/et plagg, ta egne bilder istedenfor å bruke bilder fra butikken. Da skjønner man som leser at du faktisk har produktet og det gir enda mer troverdighet. Hvis det er klær så kan det oppfattes som man får et ærligere syn på hvordan plagget sitter på. På disse bildene under viser Elin Skoglund frem sin fantastiske kjole fra By Malina (yes, den fikk mange klikk:-))

4. Tydlig merking av dine lenker gir flere klikk

Vær tydlig overnfor dine lesere at har skapt en klikkbart produkt/lenke. Den bør ha fet skrift. Du kan gjøre det enda tydligere gjennom å bruke “klikk her” eller “klikk” på lenketeksten. Da oppfatter man som leser direkt at her finnes en klikkbar lenke og dette ser vi leder til flere klikk.

Annonse merking

Det er veldig viktig at innlegg som inneholder lenker via Metapic merkes med “Annonse” tagg. Dette gjøres enkelt i WordPress før publisering.

Automatisk affiliate lenke av nettadresser

Dersom du ønsker det, kan Metapic automatisk lese av nettadresser/URLer i teksten på innlegget og dersom den finner en treff i databasen kan den automatisk affiliate tagge for deg. Dette aktiveres sentralt fra Blogg.no eller i menyen til Worpress:

Inntekter fra Metapic

Inntekter blir med i deres månedsavregning, hver måned der verktøyet har generert penger. Hvor mye du tjener per klikk er varierende fra produkt til produkt og fra butik til butikk. Aktuell klikk pris, står sammen med hvert enkelt produkt.

Annet

Har du problemer med verktøyet eller andre funderinger, kontakt Metapic direkte på [email protected]