Slik får du Google Analytics-statistikk inn på bloggen din

Oppdatert 17. november 2020.

Hvis du har en Google Analytics-konto du administrerer fra før, kan du hoppe videre til punkt 8.

NB: Når du har fulgt oppskriften, legg merke til pkt. 14. Du må kontakte oss og si ifra at du har lagt inn statistikk, slik at vi kan aktivere den.

  1. Lag en gmail-konto hvis du ikke allerede har dette. Det gjør du via denne linken: https://accounts.google.com/signup/v2/webcreateaccount?hl=en&flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=SignUp
  1. Gå deretter hit https://analytics.google.com/analytics/web/ og klikk på “begynn å måle”.

3. Deretter skriver du inn bloggadressen din i feltet der det står kontoopplysninger. Erstatt altså der vi har skrevet NAVNPÅBLOGGEN med ditt eget bloggnavn. Få med blogg.no, men ikke skriv www.

4. Trykk på neste og skriv bloggadressen på nytt i “områdenavn”-feltet. Deretter endrer du tidssone til Norge. (Der det står USA på bildet). Trykk deretter på “Vis avanserte alternativer”.

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Da åpner det seg en side der du krysser av på at du vil opprette et Google Analytics-område, og du skriver nettadressen din inn i feltet under. Husk å ikke bruke www.

 

 

 

 

6. I neste bilde kan du skrive at “bedriften din” er liten, og ellers krysse av på alternativene markert i dette bildet og klikk på “Opprett”.

7. Deretter krysser du av på at du godtar aller vilkår.
Det neste bildet du får opp da, trenger du ikke gjøre noe med, da kan du gå videre til kontrollpanelet ditt.

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Så går du til kontrollpanelet ditt og finner ruten for Google Analytics. Her står det «autorize plugin». Ser du den ikke der, vil det stå «Google Analytics» nederst i venstre marg i kontrollpanelet, og du vil da få opp muligheten til å «autorize plugin». Klikk på knappen.

 

 

 

 

 

 

9. På neste side får du opp et skjermbilde som ber deg om å «get access code». Klikk der. IKKE kryss av der det står “developer mode” eller skriv noe i tilhørende felt.

 

 

 

 

 

 

10. Du får nå beskjed om å logge inn på Google Analytics. Velg kontoen du vil logge inn med og logg deg inn. (Sørg for at du er logget inn med den kontoen som er knyttet til Analytics).

11. Nå får du opp en kode (koden er forskjellig fra hver enkelt blogger, og den på skjermbildet er kun et eksempel). Det står «app», men du kan lime den rett inn i nettleseren.

 

 

 

 

 

 

12. Kopier koden inn i WordPress i feltet der det står «access code». Trykk «save access code».
Sjekk om det kommer opp info på denne måten før du lagrer:

13. Google Analytics er nå i kontrollpanelet ditt. De første 12-24 timene vil det se slik ut, men etter det begynner trafikken å telle, og det dukker opp grafer her. Du kan deretter trykke deg rundt i denne ruta for å se detaljer om lesertallene dine.

 

 

 

 

 

 

14. Si ifra til oss at du har lagt til statistikken, slik at vi kan aktivere den. Hvis du har en flat kurve eller “no data” som på bildet over er alt i orden, og statistikken vil vises når vi aktiverer den.